Thuis in beweging

02-thuisblijf-versie-spelkaarten

Thuis in beweging week 17 groep 1-2

Thuis in beweging week 17 groep 3-4-5

Thuis in beweging Week 17 groep 6-7-8

Kunst en Techniekopdrachten en uitdagende plusopdrachten

Met deze gratis kunst- en technieklessen kunnen de leerlingen ook thuis leren zónder continu achter een beeldscherm te hoeven zitten. We hebben een selectie gemaakt van lessen die goed kunnen worden uitgevoerd met materialen die de meeste mensen wel in huis hebben. De lessen zijn ingedeeld leeftijdscategorieën, zodat u gemakkelijk de juiste les kunt kiezen voor uw kind(eren). U hoeft geen achtergrondkennis te hebben over de onderwerpen van de lessen. U kunt hier direct mee aan de slag met de kinderen in de thuiswerk-situatie.

https://creativekidsconcepts.com/thuiswerklessen/

Beweegopdrachten

Van juf Nienke hebben we leuke beweegoefeningen gekregen. Vanuit team sportservice is er een handboek samengesteld met beweegopdrachten. Dit zijn verschillende beweegactiviteiten/spelletjes die de kinderen gedurende twee weken kunnen doen tijdens of na het maken van het huiswerk.

Klik hier om te downloaden: Handboek thuis in beweging groep 1 t/m 3

Klik hier om te downloaden: Handboek thuis in beweging groep 4 t/m 8

Tips voor cultuuronderwijs thuis

1.Schooltv.nl 

Op Schooltv vind je verschillende filmpjes over kunst, drama en muziek. Een compleet overzicht vind je via onderstaande link. Hier kun je vervolgens filteren op leeftijd, discipline enz. Eenvoudig in te zetten voor ouders. 

Kunst, drama, muziek 

https://schooltv.nl/zoekresultaten/?categories=63&agegroups=%5B%220-4%22%2C%225-6%22%2C%227-8%22%2C%229-12%22%5D 

2.Rijksmuseum 

Rondleiding door het Rijksmuseum 

Er staan verschillende filmpjes over het rijksmuseum op schooltv, maar dit een wel heel bijzondere. Een virtuele tour door het museum. Deze kunnen de kinderen zelfstandig doen. 

https://www.ntr.nl/html/micrio/schooltv/rijksmuseum/ 

3.Orkaan theatrale concerten voor een jong publiek 

In quarantaine met het hele gezin en sociale isolatie worden ineens een stuk vrolijker met: 🎶Oorkaan voor Thuis🎶! Voor jong én oud. Of je nou thuis aan het werk bent of niet naar school kunt, wij voorzien jou de komende weken van muzikale hoorspelen, spotify-playlists, filmpjes, knutselprojecten, kleurplaten en meer. Je kijkt je oren uit! Niet alleen in de theater- en concertzalen, maar ook thuis. 🏠 #OorkaanVoorThuis 

https://www.facebook.com/pg/Oorkaan/posts/ 

4.Achterhuis 

Weet je dat je het Anne Frank Huis ook van achter je computer kunt bezoeken? Alle kamers zijn helemaal digitaal nagemaakt, compleet mét meubels en al. Je kunt zelf met je muis rondkijken en ontdekken wat er achter elke deur zit. 

https://www.annefrank.org/nl/anne-frank/het-achterhuis/ 

5.Teylersmuseum 

Dit is nog eens een andere manier van een boek voorlezen! Het Teylers Museum heeft een heel tof interactief prentenboek voor kinderen online staan. Leuk om samen doorheen te klikken. En wat staat er achter het kattenpootje? 

https://www.teylersmuseum.nl/nl/bezoek-het-museum/scholen-kinderen-en-groepen/kinderen-en-families/beer-is-los 

6.Van Gogh museum 

Het Van Gogh Museum ontdekken vanuit je luie stoel? Dat kan! Met deze leuke Youtube animatie serie van Story Zoo krijgen kinderen een digitale rondleiding door het museum. 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLp9bGKxyieV2edoIVuCvabm1QEXYNu0d9 

Voor de wat oudere kinderen heft het Van Gogh tekenlessen online staan. 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLp9bGKxyieV0FMVXu92iDh9ftNV108Dj- 

28 digitale lessen over kunst 

https://www.vangoghmuseum.nl/nl/van-gogh-op-school/basisschool/lessen?q=&type=video 

7.Nemo 

Zelf op de knopjes drukken, een wetenschappelijk proefje doen óf iets maken. Dát vinden veel kinderen juist zo leuk aan een museum. Gelukkig kan er ook een heleboel thuis! Science Museum NEMO heeft proefjes online staan. 

https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/ontdek/ 

8.Spoorwegmuseum 

In het Techlab van het Spoorwegmuseum kunnen kinderen van alles leren over treinen. 

https://www.techlabindeklas.nl/ 

9.Museumkids 

Op Museumkids.nl vind je een digitale wereld, klaar om ontdekt te worden door kinderen. Op de vrolijke landkaart is er keuze uit spelletjes in verschillende onderwerpen: techniek, biologie, geschiedenis, kunst en nog veel meer. 

https://museumkids.nl/games 

10.Geocraft 

Hier vind je héél Nederland nagebouwd in Minecraft. Samen met alle Minecraft spelers in Nederland kun je je eigen huis of buurt nabouwen. 

https://geocraft.nl/ 

11.Creative kids concept 

Met deze gratis kunst- en technieklessen kunnen de leerlingen ook thuis leren zónder continu achter een beeldscherm te hoeven zitten. 

https://creativekidsconcepts.com/thuiswerklessen 

 

Kanjertraining  

De Piramide is een kanjerschool. Dat betekent dat we werken met de kanjertraining. We leren de kinderen om een kanjer te zijn. Om hierbij aan te haken heeft de kanjertraining thuispakketten gemaakt. Deze kunnen kinderen zelf thuis maken. In de pakketten zijn veel doe opdrachten te vinden, zoals emoties raden en door het gezin laten benoemen waarom jij een kanjer bent tot creatieve opdrachten met kleurplaten en doolhoven. De pakketten zijn gratis te downloaden.
https://www.kanjertraining.nl/ (aan de rechterkant staan de thuispakketten).  

 

Websites met uitdagende opdrachten 

Programmeren en techniek:  

https://gamewizards.nl/  

https://les.deltadedraak.nl/scratchjr/ (groep 3/4) 

https://les.deltadedraak.nl/scratch/ (groep 5 t/m 8) 

Online puzzels:  

https://logiquiz.nl/  

https://www.kraakm.nl/spellen (escaperoom, wel eerst aanmelden) 

Vragen onderzoeken:  

https://plusjeklas.nl/voorproefje/voorproefje-oudere-kind/  

http://www.mijneigenproject.nl/  

https://www.briljantonderwijs.nl/voorbeeldprojecten/ 

Doe opdrachten:  

https://maakkunde.nl/uitproberen/  

 

De Voorleeshoek

Het sluiten van de scholen zorgt ervoor dat veel mensen met de kinderen thuis zitten. Een moeilijke situatie, maar er is gelukkig thuis ook genoeg te doen! Daarom bieden we De Voorleeshoek tijdelijk drie weken gratis aan voor alle kinderen in Nederland. Een leuke & educatieve manier om de kinderen thuis te vermaken. Ouders kunnen via www.devoorleeshoek.nl/scholendicht een gratis abonnement aanmaken.

Bol.com

Bij bol.com zijn er elke 10 boeken te downloaden als e-book of luisterbook voor 1 cent. Elke week zijn er 10 nieuwe boeken om uit te kiezen. Er is voor elke leeftijd een e-book of luisterboek. Ook staan er filmpjes van boeken die worden voorgelezen.

https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/?promo=Main_900_flashbanner_A1_CRS_1_thuisblijvertjes

Bibliotheek

De bibliotheken blijven voorlopig dicht, maar je kan wel weer boeken lenen met de AfhaalBieb! Laat ons je favoriete genre weten en wij maken een mooi verrassingspakket met vijf titels voor je klaar.

We stellen een pakket samen op basis van wat we in huis hebben. Haal het pakket af bij een van de aangewezen bibliotheken (Stede Broec, Medemblik, Opmeer, de Goorn en Enkhuizen). Als lid van de Westfriese Bibliotheken kun je bij alle aangewezen afhaallocaties terecht, ongeacht je woonplaats.

https://www.westfriesebibliotheken.nl/actueel/nieuws/de-afhaalbieb–je-kan-weer-boeken-lenen.html

Ook kun je via de online bibliotheek 10 boeken online lezen of luisterboeken lenen.

https://www.onlinebibliotheek.nl/?cid=cn:merknaam_np:ads_c:ps_sc:psb&gclid=EAIaIQobChMInvTasuey6AIVFs93Ch2mYgfREAAYASAAEgLxj_D_BwE

Ben je lid van de bibliotheek (volwassen of jeugd)? Dan kun je ook nog gebruik maken van yoleo. Daar staan ook nog verschillende jeugdboeken. Die worden voorgelezen en jij kunt op het scherm meelezen. Vanaf leesniveau M4.

https://www.yoleo.nl/#

Sportservice Westfriesland

Elke schooldag plaats Sportservice Westfriesland een #stayathomechallenge! Leuk om samen met uw kind in beweging te zijn.

https://www.youtube.com/channel/UCWvUGWzet0uR8hJT7WANWtQ

Zapplive

Vanaf woensdag zie je iedere doordeweekse dag tussen 13.00 en 15.30 uur Zapplive Extra. We maken er één grote huiskamer van met al jullie vragen, de laatste updates, tips voor thuis en meer.

In de uitzending komen deskundigen via videoverbindingen aan het woord. Jullie kunnen je vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Daarbij geven we je de tips om thuis lekker bezig te blijven.

Klaas: “We voelen allemaal onzekerheid en juist daarom zijn we er nu gewoon elke dag. Voor goede informatie, iets leren ondanks dat je niet naar school gaat én onderling contact, ook al is dat nu op afstand. Ik weet zeker dat ik weer verrast ga worden door de creativiteit van iedereen thuis!”

https://www.zapp.nl/nieuws/26656-zapplive-extra

 

Tips voor activiteiten en zelf oefenen voor Engels

NB. Mooye, Spelen met Engels en Storylineonline zijn echte aanraders!!!