Trommelen met vuilnismannen

Beste mensen, Gister waren er twee vuilnismannen gekomen en die heten Harry en Henk die speciaal voor ons waren gekomen. Die gingen om kwart voor negen optreden op ons podium. Ze gingen trommelen op een vuilnisbak en een ijzeren prullenbak. Toen mochten we zelf ook trommelen op een emmer, een vat en een blauwe ton. Eerst gingen groep 1 en 2 met blikjes rijst schudden dat oefenden zij een half uur lang. Toen ging groep 3 en 4 die gingen trommelen op emmers en 5 kinderen mochten drummen op witte vaten en 4 kinderen mochten op de blauwe tonnen drummen en de rest op de emmers drie kwartier lang. Toen gingen groep 4 en 5 drummen drie kwartier lang. Daarna waren groep 6 en 7 aan de beurt die gingen toen ook drie kwartier lang drummen enz. En toen als laatste gingen groep 7 en groep 8. Toen kwamen de ouders…

Inzicht in je eigen leerproces

In de groepen 6, 7 en 8 zijn wij gestart met inzicht krijgen in je eigen leerproces. De leerlingen houden hun doelen bij op hun eigen doelenkaart. Wanneer het doel is behaald, mag de leerling zijn/haar knijper verplaatsen op het juiste aantal behaalde doelen. Als de doelen van de week zijn behaald, mogen de leerlingen in groep 6/7 een bij ophangen in de bijenkorf aan de muur. De doelen van de vakken rekenen, taal en spelling staan op de focus wall, zodat elke leerling daarop kan terug kijken. En hoe geweldig is het dat twee leerlingen van groep 7/8 aan de leerlingen van groep 6/7 uitleggen hoe je de doelenkaart moet invullen. Fantastisch toch?

De eerste schoolweek

De eerste schoolweek zit er bijna op. Er wordt alweer hard gewerkt aan Engels, rekenen en taal. Ook zijn we natuurlijk druk met het knutselen van verjaardagskalenders en persoonlijke knijpers voor onze leerdoelenladder. We gaan weer een fantastisch schooljaar tegemoet. We hebben er zin in!

Vakantie!

De deur gaat dicht, de sleutel in het slot. Over zes weken zijn we er weer. Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!