Koningsspelen 2019

Vandaag werd er weer flink wat gesport op school wegens de Koningsspelen. De dag begon met een ontbijt op school en daarna een sponsorloop om en door school. Rennen in school! Wat een avontuur. De kinderen hebben enorm hun best gedaan. Na even uitrusten met wat drinken en fruit werden alle groepen gemengd en konden de spelletjes beginnen. Van sjoelen tot badminton. Na deze sportieve ochtend gingen de groepen 1 t/m 4 naar huis en sloten na de lunch de groep 5 t/m 8 de dag af bij Tennisvereniging Atlas. Wat een fantastische sportieve dag hebben wij gehad!

Op excursie naar het Streekbos

Vandaag waren wij met groep 3 en 4 naar het Streekbos. Wij hebben daar een lentekabouter wandeling gedaan en erg veel dingen geleerd. Wat kun je doen als je je aan een brandnetel prikt? Van welke vogel is het nest? Hoe ziet een echte mol eruit en waar vind je zijn holletje? En nog veel meer leuke interessante dingen. Kortom, het was super leuk en leerzaam!

Beroemd!

Jazeker, we staan in de krant! Niet zomaar, want we zijn de eerste school in de gemeente Medemblik die afval scheidt. Het was een grote wens van de leerlingenraad om op onze school afval te scheiden. De afgelopen jaren heeft de leerlingenraad meerdere keren deze wens bij de HVC en de gemeente neergelegd. Met elke keer dezelfde mededeling: we zijn er mee bezig. En ineens kwam daar een paar weken geleden het verlossende bericht: jullie zijn de eerste school in de gemeente Medemblik die het afval gaat scheiden! Zijn jullie nog steeds geïnteresseerd? De leerlingenraad werd bij elkaar geroepen en unaniem hebben zij het voorstel gesteund. Het team heeft vervolgens het advies overgenomen. Op woensdag 3 april kwam de wethouder van de Gemeente Medemblik om officieel het afval scheiden bij onze school te openen.

Lente in groep 1/2

In groep 1/2 is het thema Pasen en de lente in volle gang. Samen met groep 3 oefenen ze aan een theater voor de hele school en hun ouders, wat een prachtige voorstelling lijkt te worden. Daarnaast zien we ook echte timmertalenten! Kijk maar eens naar deze mooie paashazen.