Groep 6 naar Orion

Wat is het heelal toch interessant! Groep 6 ging op bezoek bij Orion in Bovenkarspel, naar aanleiding van de spreekbeurt van Tygo.

Bee-Bot in groep 1/2

Sinds kort hebben we in de kleuterklas een Bee-Bot. Een robot bij, die ons spelenderwijs leert programmeren. Hoe kom ik bij cijfer 24? Ik moet dan 2 stapjes vooruit en 2 stapjes naar rechts. Toets het in en druk op go. En dan kijken of we hem goed geprogrammeerd hebben en de Bee-Bot op 24 aankomt. Altijd weer spannend!

Koningsspelen 2019

Vandaag werd er weer flink wat gesport op school wegens de Koningsspelen. De dag begon met een ontbijt op school en daarna een sponsorloop om en door school. Rennen in school! Wat een avontuur. De kinderen hebben enorm hun best gedaan. Na even uitrusten met wat drinken en fruit werden alle groepen gemengd en konden de spelletjes beginnen. Van sjoelen tot badminton. Na deze sportieve ochtend gingen de groepen 1 t/m 4 naar huis en sloten na de lunch de groep 5 t/m 8 de dag af bij Tennisvereniging Atlas. Wat een fantastische sportieve dag hebben wij gehad!

Op excursie naar het Streekbos

Vandaag waren wij met groep 3 en 4 naar het Streekbos. Wij hebben daar een lentekabouter wandeling gedaan en erg veel dingen geleerd. Wat kun je doen als je je aan een brandnetel prikt? Van welke vogel is het nest? Hoe ziet een echte mol eruit en waar vind je zijn holletje? En nog veel meer leuke interessante dingen. Kortom, het was super leuk en leerzaam!